Jotkut lihansyöjäkasvit vaativat talvilevon joten tässä ihan erilliset ohjeet talvilevon pitämiseen.

PAIKKA
Paras paikka talvilevon järjestämiseen on esim. jääkaappi, varasto tai muu paikka missä lämpötila on 0 - 10 asteeseen.
Keskimäärin siis noin 5 astetta. EI KOSKAAN PAKKASEN PUOLELLA!

AJANKOHTA
Jokainen kasvi on oma yksilönsä joten tiettyä aikaa saati sitten päivämäärä ei voi sanoa!
Kasvin kunnosta yleensä huomaa, milloin on syytä rueta valon ja kastelunmäärää vähentämään ja näin avittaa kasvia talvilevolle.
Lehdet yleensä kuivuvat ja nuupahtavat. Kärpäsloukun ansat nuokkuvat eivätkä välttämättä enää sulkeudu.
Mahdolliset kukkavarret tulee katkaista pois ennen talvilevolle laittoa, eikä minkään kasvin kannata antaa edes kukkia lähellä talvilevolle laittoa.
Näin ei rasiteta kasvia liikaa ja se jaksaa taas virota kevään tullen.
Kasvin voi laittaa esim. marras - joulukuun vaihteessa viileään ja ottaa sen sitten pois helmi - maaliskuussa pois.

VALMISTAUTUMINEN
Kun aletaan valmistautua talvilevolle. Voi ajastimesta ottaa pois ensin pari tuntia ja muutaman päivän päästä toiset pari tuntia.
Eli ekan kerran vähentää aikaa aamusta ja toisen kerran illasta. Ja jatkaa näin sitten kunnes valoa ei enää ole kuin 6 - 8 h päivässä.
Sen jälkeen kasvin voi laittaa viileäään.

Kasvualustan päälle voi ripotella kanelia, rahkasammalta tai silputtua rahkasammalta.
Näin estetään mahdolisen homeen ilmestyminen.

KASTELU

Kastellaan noin kerran viikossa. Niin että kasvualusta on aina vähän kostea ei kuitenkaan litimärkä!
Kuivuneet ja tummuneet loukut / lehdet / ansat / tötteröt voi leikata tyvestä asti irti.
Jo ennen talvilevolle laittoa voi kuivuneet leikata pois. Eivät ainakaan sitten homehdu kosteassa ja viileässä.

KESTO
Pidetään viileässä noin 3 - 4 kk.
Itse en ole totutellut kasvia enää valoon tai kosteuteen vaan siirtänyt suoraan kylmästä terraarioon jossa on täydet valaistukset päällä ja korkea ilmankosteus.